Creditcard Prepaid

Alles over Prepaid Creditcards

De voordelen van creditcards

Nederland is een waar pin-land. Vorig jaar werd zo’n 2,6 miljard keer met de pinpas betaald. Daarentegen werden er met de creditcard 40 miljoen betalingen verwerkt. Aanzienlijk minder dan met de bankpas, maar toch heeft betalen met creditcard een aantal voordelen.

Belangrijkste voordeel prepaid creditcards
Het belangrijkste verschil met betalingen via de bankpas is dat creditcardbetalingen niet direct, maar aan het eind van de maand worden afgeschreven. Het is als het ware een vooruitbetaling zonder rente, met als voorwaarde dat u de creditcardrekening aan het eind van de maand betaald. Zo niet, dan wordt er rente in kosten gebracht, die met ruim 15 procent per jaar aanzienlijk hoger ligt dan de 11 procent rente voor rood staan op de reguliere betaalrekening. Belangrijke aankopen kunnen met een creditcard worden betaald, zonder de spaarrekening aan te breken. Hierin schuilt nu juist het gevaar. Geld uitgeven gaat met een creditcard erg gemakkelijk. Een voordelig krediet kan hierdoor toch nog een prijzige lening worden.

Het voordeel van een prepaid creditcard is dat je er eerst geld naartoe moet storten alvorens de creditcard te kunnen gebruiken. Geld wat niet op de creditcard staat kan ook niet worden uitgegeven. 

Een fijne prepaid creditcard is de DB Card Prepaid MasterCard

Overige voordelen creditcards
Een ander voordeel van de creditcard is dat u het geld kunt terugvorderen bij fraude of als uw aankoop nooit is bezorgd. Komt het product wel aan, dan is het doorgaans verzekerd tegen diefstal, verlies of schade. Verder is het handig om tijdens uw vakantie naar het buitenland een creditcard bij de hand te hebben. Vooral buiten Europa wordt de bankpas minder vaak geaccepteerd. De plaatsen waar u met creditcard kan betalen is dubbel zo groot. 

Creditcard in opkomst
In Nederland wordt de creditcard vooral gebruikt bij aankopen via internet. Vergeleken met iDEAL is de creditcard gevoeliger voor fraude. Wie in het bezit komt van uw creditcard, kan er bijvoorbeeld mee betalen in hotels en restaurants die niet naar de bijbehorende pincode vragen. Naast webwinkels accepteren ook reguliere Nederlandse winkels steeds vaker creditcards. In drie jaar tijd is dit percentage winkeliers met 5 procent gestegen. Anno 2009 was dit nog 61 procent en drie jaar later 66 procent. 

Tariefverlaging voordelig 
Naast de jaarlijkse bijdrage van 12 tot 50 euro moet er vaak ook worden betaald voor het gebruik van de creditcard. Winkeliers betalen meer transactiekosten voor creditcard betalingen, dan voor pinpasbetalingen. Voor pinnen is dit zo’n 5 cent en voor betalingen met een creditcard 2 tot 3 procent van het transactiebedrag. MasterCard en Visa hebben inmiddels aangekondigd hun tarieven te verlagen. Hopelijk leidt dit tot lagere kosten voor winkeliers, en uiteindelijk ook voor de consumenten.

Trefwoorden: ,