Creditcard Prepaid

Alles over Prepaid Creditcards

Retourpinnen bij aankopen met pinpas of creditcard

Iedereen heeft het wel eens meegemaakt, je hebt een aankoop gedaan, maar eenmaal thuis ben je niet tevreden. Artikelen kunnen dan binnen een bepaalde termijn worden teruggebracht. Echter, voor winkels is het soms lastig om grote bedragen retour te geven. Om deze reden is er nu ‘retourpinnen’. Geldig voor aankopen met pinpas of creditkaart en mogelijk gemaakt door de winkeliers en Nederlandse banken.

Retourpinnen is beperkt beschikbaar in Nederland. Je herkent de winkels aan het logo van retourpinnen. Retourpinnen kan bij winkeliers die deze dienst aan hun klanten aanbieden. De winkelier zal je informeren wanneer een retourtransactie in aanmerking komt voor retourpinnen.

Omgekeerd pinnen
Retourpinnen kun je omschrijven als een omgekeerde betaling. Je brengt een artikel, op vertoon van de kassabon, terug naar de winkel en de winkelier stort vervolgens het aankoopbedrag retour op je rekening. Doorgaans vindt dit de volgende werkdag plaats, echter in weekenden staat het de maandag weer op je rekening. Omgekeerd pinnen is mogelijk via betaalpas- en creditkaart retourpinnen.

Alle bankpassen en creditcards
Retourpinnen is uitsluitend mogelijk, bij aankopen gedaan via een betaalpas of creditcard. Alle bankpassen en soorten creditcards zijn geldig. Denk hierbij aan Maestro, Visa en een Prepaid creditcard. Hierbij maakt het niet uit via welke bank je bankiert.

Hoe werkt retourpinnen
Je hoeft zelf niets te doen. Als de ondernemer retourpinnen aanbiedt kun je gebruik maken van deze dienst. Bij betaalpas- of creditcard retourpinnen steekt de klant de pas in het pinapparaat en drukt op de OK-knop. De winkelier geeft vervolgens opdracht om het aankoopbedrag retour te storten op rekening van de klant. De klant ontvangt een retourpinbon met handtekening van de winkelier, welke als bewijs geldt dat het aankoopbedrag is retour gestort. Een flyer over de werking van retourpinnen is hier te raadplegen.

Uitzondering retourpinnen
Contante betalingen of betalingen met bijvoorbeeld cadeaukaarten, vouchers, betalingen op internet (met uitzondering van creditcard)of chipknip komen niet in aanmerking voor omgekeerd pinnen. Bij een retourtransactie geeft de winkelier aan via welk betaalmiddel je het aankoopbedrag retour ontvangt.

Veiligheid en efficiëntie
De winkelier heeft als voordeel dat hij minder gevoelig is voor diefstal en overvallen, omdat hij minder geld in kas hoeft te hebben. Klanten ontvangen zowel kleine als grote bedragen gewoon retour op hun bankrekening. Voor de winkelier dus een stuk veiliger én efficiënter.

Trefwoorden: ,